Pražená bezkofeinová káva Brasil DeCaf
Kód: BKFBD250 BKFBD1000 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Když kofein musí pryč
Pokud máte nějaký zdravotní handicap, ať už v podobě vysokého krevního tlaku nebo jste kardiak, nebo jste gravidní (blahopřejeme), je tato káva jako stvořena pro vás. Naše káva Brasil DeCaf si zanechává svoji delikátní chuť a neobsahuje téměř žádný kofein díky šetrné Švýcarské vodní metodě. Velkým benefitem je také pro konzumenty, které trápí pálení žáhy. Náš bezkofein je také vhodný pro velké kávomily, co chtějí jen omezit denní příjem kofeinu.
Kofein odchází, chuť zůstává
Existují tři metody na odstranění kofeinu z kávy. Všechny metody jsou prověřeny a neexistují žádná zdravotní rizika. Pro náš bezkofein používáme variantu číslo jedna!
1. Švýcarská metotoda (Swiss Water), neboli švýcarská vodní metoda
Nejšetrnější a přírodní způsob odstranění kofeinu z kávových zrn. Nepoužívají se zde žádné chemikálie. Tuto metodu preferujeme, neboť v kávě nezůstává chemická pachuť.
2. Evropská metoda
Evropská, protože je nejrozšířenější v Evropě jak už z názvu vyplývá. Při této chemické metodě je hlavním pomocníkem rozpouštědlo methylenchlorid. Toto rozpouštědlo se zaměří pouze na kofein, přičemž oleje a aromatické látky v zrnech zůstávají nedotčeny. Káva si zanechává velkou část své chuti a vůni, avšak zde může být cítit lehký chemický nádech.
3. Metoda CO2 (metoda oxidem uhličitým)
Vyžaduje složitější technologii a je nákladnější, patří také k chemickým metodám. Využívá se obvykle pro velké objemy káv.
Všechny tyto metody odstraní 97 - 99,8% kofeinu z kávy, což je opravdu úžasné.
Pokud toužíte po sladké chuti čokolády s podtónem oříšků a navíc vše bez kofeinu, je tato káva stvořena přímo pro vás. Vychutnejte si šálek s touto speciální kávou, budete mile překvapeni.
Zajímavosti ze světa kávy:
Kávový slovníček - v kavárně
Jaká hrubost kávy je správná?
Kofein a 6 dalších bonusů kávy
Vybrat si můžete z variant balení 250g a 1000g.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pražená káva bez kofeinu DeCaf |
---|---|
Forma kávy: | zrnková |
Zěmě původu: | Brazílie |
? Zpracování: | suché |
Složení: | 100% Arabica |
Nadmořská výška: | 1200 m n.m |
? Klasifikace zrna: | 17/18 (velké zrno) |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.